#nytpolttelee
{Content.image.alt

Uusilla maisemointi- ja puutarhatuotteilla panssaria immuunipuolustukseen

la 13.04.2019 11:30-12:00
su 14.04.2019 11:30-12:00

Terassilava, A-halli

Puheenvuorossa esitellään Helsingin yliopistossa kehitettyjä uudenlaisia terveyttä edistäviä puutarha- ja maisemointimateriaaleja. Miksi immuunijärjestelmän häiriöt lisääntyvät teollistuneissa maissa ja mikä on tutkimusten mukaan pääsyynä tähän? Mikä tärkeintä, ImmunoGarden -tuotteet on kehitetty ennaltaehkäisemään sairauksia sen sijaan, että hoitaisimme näitä sairauksia kalliilla. Puheenvuorossa esitellään myös ImmunoGardenin tekemiä päiväkoti- ja aikuistutkimuksia.

Helsingin Yliopiston ImmunoGarden –hankkeessa kehitetyt maisemointi- ja puutarhatuotteet edistävät immuunipuolustuksen normaalia kehittymistä ja vähentävät riskiä sairastua immuunijärjestelmän häiriöihin. Näitä häiriöitä ovat esimerkiksi useimmat allergiat, astma, autoimmuunisairaudet, kuten reumasairaudet ja tyypin 1 diabetes, sekä tulehdukselliset suolistosairaudet. Hankkeessa on kehitetty kolme eri tuoteaihiota:

  • puutarhan kasvualustat
  • mineraalimaavalmisteet kuten hiekkalaatikkohiekat, hiekoitushiekat ja sepelit
  • siirtonurmet

ImmunoGarden on investointi niin lasten tulevaisuuteen kuin aikuisten immuunipuolustuksen parantamiseen.

Esiintyjät: Dosentti Aki Sinkkonen, Helsingin yliopisto, ImmunoGarden hanke & Projektipäällikkö Marja Roslund, Helsingin yliopisto, ImmunoGarden hanke

Lisätietoja>>